MÕTTEID

Meie mõtteid ja tähelepanekuid  elu ilust  

Õuemänguhommik koolivaheajal 22.10

Teisipäeval, 22.10  kell 11 ootame kõiki 6-10-aastaseid lapsi õuemänguhommikule! 
Nagu ikka, saame kokku Paala järve rannas, et veeta üheskoos kaks  tundi mõnusalt ja mänguliselt.

Osalustasu 2 eurot laps (tasumine kohapeal sularahas), Õueringlastele tasuta.

Tähistasime sügise algust

Kuldne sügis oma värvide ja kontrastidega on imeline. Hommikul on maas hõbedane hall ning pärastlõunal paistab päike nagu soojal suvepäeval.  Päikeseline ja soe oli ka meie kolmanda Õueringi toimumise päev.

Nii äge, et lapsi tuleb järjest juurde! Seekord oli tunnis juba kaheksa vahvat naerusuud. Mul on hea meel, et info ikka levib ning toredad tegemised ei jää märkamata.  Seekordses Õueringis uudistasime, milline tore lind on pasknäär, kes endale tammetõrusid kogub. Vahvas mängus proovisime  ka ise, kui lihtne on oma tammetõrutagavara näppajate eest kaitsta. Maha sai peetud aardejaht, kus varanduse asukoha vihje saamiseks tuli täita mitmeid ülesandeid: mõistatada, krabi moodi kõndida ning loodusest erinevaid asju otsida. Veel mõnulesime pilvi vaadates ja otse loomulikult ei puudunud üks korralik kullimäng. Eriti hästi jääb päev meelde kindlasti Paulile, kellelele Õueringis osalemist jääb meenutama hammas, mis otsustas õunasöömise käigus ära tulla 🙂

Kohtume taas kolmapäeval, kell 15.15

Vihmaussipäev

Tänane Õuering oli pühendatud vihmaussidele 🙂 

Sügiseste vihmasabinate vahel katsetasime tänases Õueringis kuidas vihmaussi moodi pimedana enestele toitu hankida ja proovisime vingerdamist. Järgnes meeleolukas jaht vihmaussidele, mille käigus kõik osalejad said kaevata ja endale ussikesi otsida. Kogutud saaki uurisime üheskoos lähemalt luupidega, mõõtsime uued lemmikud üle ja joonistasime paberile. Samuti vaatlesime, mis võiks ussidele toiduks sobida.  Lapsed said uusi teadmisi vihmausside välimuse, eluviisi ja toitumise kohta. Ja otse loomulikult ei puudunud tunnist ka mängimine- mitu korda tuli korrata vahvat kullimängu.

Järgmisel kolmapäeval, 25.09 kell 15.15 on taas Õueringi tasuta proovitund!

Esimene Õuering toimus!

Vaatamata vihmale, mida juba hommikust saati korralikult kallas, sai kolmapäeval teoks esimene Õueringi kohtumine.  Esimeses tunnis lustisid koos nii lapsed kui ka nende vanemad.

Tegime möödasõitva liinibussi reisijate rõõmuks virgutusvõimlemist, jahtisime värvilisi “vihmausse” ja kõige põnevamaks osutus Eesti kaardi uurimine ning selle rannaliivale joonistamine. Kaardile said märgitud kodulinn Viljandi oma lossivaremetega, pealinn Tallinn teletorni ja loomaaiaga ning Suur-Munamägigi sai korralikuks mäeks kuhjatud. Peipsi- ja Võrtsjärv said samuti veega täidetud. Oli vägagi meeleolukas pärastlõuna ja ringi ajaks halastas meile isegi ilmataat, sest päev otsa kestnud sadu vaibus.

Õueringi toimetamist kajastas ka ajaleht Sakala!  Artiklit on võimalik lugeda siit 

Septembrikuised proovitunnid on avatud kõigile huvilistele, kes tahavad uudistama tulla, kas Õuering võiks olla neile sobiv ajaveetmiskoht. Kohume kolmapäeviti  kell 15.15 Paala järve ääres!  Kõik lapsed on oodatud!

esimene_õuering